kolmapäev, 11. jaanuar 2017

SIP Teine Aastapäev

Sissekanne 720 - SIP Teine Aastapäev


Foreign Stout
7,0 vol
Pruulitud Tankeris

Telliskivis asuv  SIP veini- ja õllepood on juba 2-aastane ning selle auks pruulisid nad Tankeris Chipotle Morita chilli pipardega foreign stoudi. Meenutuseks, et esimeseks sünnipäeviks pruuliti koostöös Vaadiga igati nauditav Belgian Dubbel.

Õlu on mustjalt kastanipruun ning šokolaadine vahukiht on pigem tagasihoidlik. Aroom on juba kaugelt tunda - piimašokolaadine ja pehme, samas tšilline teravus ja soojus annab endast juba märku.

Maitse on keskmise kehaga, magus ja siidiselt kakaone, šokolaadine. Kergelt suitsune ja puidune mekk on kuivemapoolsele lõppmekile igati sobivad nüansid. Ja just siis kui tekib tunne, et maitse on siin otsa saanud ja pidu läbi, siis tuleb räigelt tšilline mekk ja tapab kõik mis eespool tunda oli. Just nagu üks sünnipäevapidu - kõik on alguses meeldivalt rahulikud ja naudivad seltskonda. Aga alati on mingi jobu, kes joob liiga palju ja hommikul pool 5 räuskab niisama kõigi kallal. Vot just selline see tšilli on siin õlles - meeldivalt pehme ja siidise stoudi tülikas kaaslane. Aga minu meelest on see igati meeldiv nüanss ja üks parimaid tšilliõllesid, mida Eesti tegijatelt saanud olen.

Keskmise kehaga, magus ja pehme jook, mida teritab tšilline soojus koos kuiva olekuga.

Hinnang 8