laupäev, 14. jaanuar 2017

Bell’s Kalamazoo Stout

Sissekanne 721 - Bell’s Kalamazoo Stout


Stout
6,0 vol
USA

Olles ise kogu tänase päeva hullumeelset stouti pruulinud (pruulipäev 10h ja sealt peaks välja arenema u 13 vol stout), siis õhtu lõpetuseks võtan ette mõne ägeda pruulikoja.

Bell’s on mu viimase aja lemmikpruulikodasid - Eestis on küll vaid hetkel kahte eri pruuli müügil (Two Hearted Ale ja Expedition Stout) ning mõlemad on olnud geniaalselt head. Täna võtan ette antud pruulikoja kergemapoolse stoudi, mis Ratebeeri hinnangul lausa 100 punkti vääriline.

Tumepruun õlu voolab klaasi ja see tekitab šokolaadise vahukirme. Aroom on üsna omamoodi - mahlane, aga samas nii šokolaadiselt siidine.

Maitse on üsna kerge olemisega, väga röstine ja kohvine. Omamoodi põnevalt lööb välja röstitud pähklite mekk koos väga linnaselise paksu olemisega. Lõppmekk on kerge, suitsuselt kuiv ja mõrkjas.

Tegemist on tasakaaluka tumeda joogiõllega - sobib kindlasti tugevama söögi kõrvale. Ei oska midagi ette heita ja samas ei ole ka midagi geniaalset. Ratebeeri 100 punkti tundub natukene üle pingutatud, pigem sinna 85 kanti peaks olema.

Hinnang 8