reede, 23. detsember 2016

Põhjala Kolmekordne

Sissekanne 711 - Põhjala Kolmekordne


Triple IPA
13,0 vol

Täpselt 2 nädalat tagasi istusime Tallinna kodupruulijate kokkutulekul ning meil oli külas ka Põhjala peapruulmeister Chris. Hindasime seal üksteise imperial stoute ning ka Chris oli kaasa võtnud selleaastase Pime Öö versiooni- See oli super õlu ning kiitsime taevani. Kogu tähelepanu aga pöördus hetkega triple IPA peale, mida Chrisi sõnul polnud keegi veel väljaspool pruulikoda proovida saanud. Tegemist oli ülimahlase humalapommiga ning kõigil vajus suu lahti selle peale. Täna tuli siis ka Kolmekordne avalikku müüki ning ilmselgelt käisin spetsiaalselt poes seda endale toomas.

Avan pudeli ning kogu tuba on troopiliste puuviljade mahlast aroomi täis - võimas! Lisaks kerge männivaigune magus mekk.

Õlu ise on kolmekordselt raske veniva kehaga, kus on mahedalt mänglemas ülimagus siirupiline linnasemagusus ja kargelt vaigune ja tummine mõrkjus. Uhhuhuhhh - mida need Põhjala vennad siia pudelisse küll on pannud? Uskumatu maitsete kombinatsioon ja seda veel sellises siidises ja mahedas tasakaalus. Ananassine hapukas mahlakus, troopiliste puuviljade magus mekk ja kuiv mõrkjas-tsitruseline lõpp.

See ei ole õlu - see on humalasiirup, kuhu on maitseks natukene õlut juurde lisatud. Ohtlik kraam, mida tasub tarbida vaid parima sõbra juuresolekul. Hinnang on minu poolt ülipositiivne, samas hoiatan niisama õllesõpru ja mitte humalahulle - olge selle joogiga ettevaatlikud. Awesome!

Hinnang 10