kolmapäev, 28. detsember 2016

Õllenaut Linnutee

Sissekanne 716 - Õllenaut Linnutee


Double Sweet Stout
8,0 vol

Õllenaut on valmis saanud 2 tumedat õlut - Must Export Puidul ja Linnutee - Baltic Porter ja Milk Stout. Need õllestiilid on Õllenaudil pea alati suurepäraselt välja tulnud ning seetõttu on täitsa põnev degusteerida neid uusi rüüpeid.

„Linnutee“ on pruulitud üheksa erineva linnase, laktoosi ja valge šokolaadiga. Jubedalt meenutab see pudelikujundus Kuukõndija kohvistouti. Ja antud õlu oli väga võimas maitseelamus. Seega on kõrged ootused ka Linnuteele.

Õlle värvus on punase helgiga must ning tuhkjalt pruunikas vahukiht on pea olematu. Aroom on iirisekommiselt magus ja tummine, kergelt alkoholisoe.

Maitse on õllel keskmisest raskema olekuga, siidiselt magus ja tummine. Kui esmane mekk on  piimakohvine ja magus, siis edasine maitse on lausa kondentspiimaselt raske, magus ja siidine. Lõppmekk on ploomiveiniselt hapukas-puidune ja lattele omaselt röstine-piimane. Sees on mõnusalt soe olla, samas on ka õhtune magusanorm täidetud.

See on väga hea talvine soojendaja - kui lasta mõned nädalad veel laagerduda, siis loodetavasti tuleb ka tugevam mull sisse.


Hinnang 8+