neljapäev, 3. november 2016

Valge IPA

Sissekanne 682 - Valge IPA


IPA
4,4 vol

Eestis on tänaseks päevaks käsitööõlle pruulikodasid juba liiga palju, et kõiki meelde jätta. Valge Pruulikoda on aga eriline, kuna ta on lihtsalt kõige väiksem ametlik pruulikoda Eestis. Tootmine käib vaid 50L Braumeistriga. Eelnevalt olen neilt paari põnevat õlut saanud proovida - Rabarberi Gose ja Maru Karu stout on siiamaani lemmikud. Täna aga proovin ära Valge IPA, mis oma 4,4 vol´ga vist pigem klassifitseerub session IPAks, aga noh proovime ära.

Õlle värvus on punaka helgiga kuldne ning kreemine vahukiht on tihke ja püsiv. Aroomis on tunda, et selle õlle dry-hop on teostatud ikka mehiselt - troopiline tihke magusus ja sidrunikoorene vaigusus on mõnusad. Samas selle dry-hopi sodi hõljub ka pudelipõhjas u poole sentimeetrise kihina (kes seda tähele ei pane, siis võib maitseelamuse ära rikkuda).

Maitse on kerge kehaga, mahlane ning kuivalt mõrkjas. Kui esmane maitse on pigem särtsakas ja mahlane, siis edasine mekk muutub mangoselt magusaks ja siidiseks. Lõppmekk siiski pöörab pööraselt kuivaks, mida saadab tsitruseline mõrkjus koos lillelise/sirelimekiga.

Nonii, peab sõnad tagasi võtma - see nüüd küll session-IPA ei ole. Siin on keha ja olemist küll ja veel. Mahlane, vaigune, magus ja kuiv ning mõrkjas. Peale kahetunnist võrkpallitrenni ja sauna sobis ideaalselt janukustutamiseks.

Hinnang 7