pühapäev, 30. oktoober 2016

Struise St. Amatus Vintage 2013

Sissekanne 678 - Struise St. Amatus Vintage 2013


Quad
Belgia
11.0 vol

Sel suvel õnnestus mul külastada Struise pruulikoda Oostvletereni linnakeses Lõuna-Belgias. Pisikene pruulikoda rahulikul tänaval ei jätnud just erilist muljet - samas Struise õlled olid kõik niivõrd fenomenaalsed, et mina olen sellest päevast alates Struise täielik fänn. Ja nüüd on Õllegalerii Struise õllesid natukene ka Eesti poodidesse organiseerinud. Proovin ära St. Amatus Vintage 2013 Quadi, mis on laagerdunud Labrot & Graham, Kentucky viskivaadis.

Õlle värvus on sügavalt kastanipruun ning kreemjas vahukiht kadus kähku. Aroom on uinutavalt karamelliliköörine ning vürtsikalt hapukas-marjane.

Maitse on sel õllel MEGA - uskumatult siidine, ploomiveinine, iirise-karamelline ja vürtsikalt aprikoosiliköörine. Keelel pargib tammine mekk koos rosinate magusa maitsega. Uskumatult heas tasakaalus on just see intensiivne kleepjas magusus, mis balansseerub mahlase ja kuiva veinise järelmekiga. Uhuuu, võimas!

Siiamaani proovitud Sruise Quadidest on see üks parimaid (vaid XXX Rye Qyad ja Blue Monk Reserva on võrreldavad St Amatusega). Täielik digestiiv oma parimas vormis. Kindlasti panen paar pudelit ka keldrisse seisma - võimas maitseelamus.

Hinnang 10+