teisipäev, 6. september 2016

Tanker Sada

Sissekanne 643 - Tanker Sada


Blue IPA
6,2 vol

Wow, misasi see Blue IPA nüüd on? On tehtud siinmail igasugu IPAsid - punaseid, valgeid, musti ja igasugu imeliste lisanditega. Kuid Tankeri pruulmeistrid on puhta hulluks läinud, sest oma 100ndaks juubelipruuliks valmistasid nad sinise IPA. Lisaks ohtrale humalale on kasutatud siin sinist Tai päritolu lilleõit - "Clitoria ternatea" (ing. Butterfly Pea flower). Antud õisik annab sellele õllele omapärase maitse ja värvuse, mis on koos "Bruxellensis" Trois pärmiga kääritatud.

Hahaa, see värvus ajab lausa naerma - see on kui vesi madalas kraavis, kus rohekas-sinakas muda on üldpildi sogaseks teinud. Aroom on see-eest palju ahvatlevam - mahlane ja särtsakas ananassi lõhn, mis seguneb magusa mangoga.

Maitse on õllel väga kompleksne - esialgne mahlane ja pehme puuviljamekk muutub aga üsna kiiresti kuivaks ja intensiivselt mõrkjaks. Ja see mõrkjus ei ole tavapärane IPA mõrkjus, vaid sireliõitele omaselt vänge ja kuiv. Lisaks on maitses tunda mangoselt magusat mekki, mis seguneb sidrunikoorese särtsaka mõrkjusega. Naljakas on see, et iga järgmise lonksuga õlle maitse suus muutub - peale kolmandat lonksu on see ülivänge sirelimekk asendunud mahlase ja magusa puuviljamekiga.

Täiesti kreisi eksperimentaaljook - ülitugevate maitsetega IPA, mida teist klaasi ei jõuaks kohe juua. Kõht sai täis.

Tankerile aga palju õnne ja et neid pruule tuleks veel sadu!


Hinnang 7-