kolmapäev, 28. september 2016

Hopster Winston

Sissekanne 663 - Hopster Winston


Imperial Stout
9,0 vol
Pruulitud Lehe Pruulikojas

Ilm on sügiseselt külmaks kiskunud ning selliste ilmadega ilmuvad välja ka tumedamad ja kangemad käsitööõlled. Täna proovin ära Hopsteri Winstoni, mis on Bourboni ja 16 aastase Lagavulini viskiga laagerdatud Imperial Stout. No kõlab igatahes hästi - sest Lagavulin 16 on mu üks lemmik viskisid ja see on kombineeritud mu lemmikõllestiiliga.

Õlle värvus on tumepruun-must ning šokolaadikarva vahukiht vajus kirmeks. Aroom on vaniljeselt siidine, kakaone ja suitsuselt tammine.

Maitse on õllel raske olemisega, röstine ning mõrkjas-kuiv. Erinevaid maitseid on siia õllesse kokku kuhjatud kõvasti - esmane siidine kakaone, piimašokolaadine magus mekk mängleb vaniljese pehmusega. Samas on pähkline olek koos puiduse alkoholimekiga intensiivsed - kuid kogu tähelepanu võidab lõpuks siiski hapukas-rosinane mõrkjus ja see on tõsiselt kuiv. Täidlus ja raskelt veniv olek on siit puudu - lõpp muutus üsna kergeks ja seetõttu intensiivsed maitsed tunduvad natukene tasakaalust väljas. Samuti liiga tugev ja terav alkoholimekk on häiriv.

Tegemist on sellise Harju keskmise Imperial Stoudiga - midagi hullumeelset pole ette heita, samas ei ole isu väga kiita ka. Suussulavast kvaliteetsest talvesoojendajast jääb asi kaugele.

Hinnang 7