neljapäev, 9. juuni 2016

Vormsi Tormilind

Sissekanne 553 - Vormsi Tormilind


Maibock
6,5 vol

Tundub, et Vormsi pruulikojas on tormiselt produktiivsed ajad, sest uusi õllesid tuleb nüüd juba üsna tihti. Alles eelmisel nädalal proovisin nende Okkaline XL õlut ja see oli massiivselt äge õlu!

Täna proovin maibocki, mil nimeks Tormilind (see on koostööprojekt ühe purjekaga, vt siit). Õlle värvus on sügavalt kuldne ning valge vahukiht kadus kirmeks. Aroom on tugevalt linnaseline ja magus - ja seetõttu meenutab kõige tavalisema pilsneri aroomi. Kuid see maibocki puhul ongi tihtilugu nii.

Esmamekk on keskmise kehaga magus ja kuidagi värskelt linnaseline (sest tavapäraselt muutub see läägelt magusaks, kuid siin mitte). Edasi areneb maitse tihkemalt ja tekib lausa tunne, et seda õlut tuleb süüa, mitte juua. Märku annab ka kerge särtsakas/vürtsikas mekk ning maitseelamus lõppeb linnaselise mõrkjusega.

Mulle tavaliselt meeldivad bock stiilis õlled ning ka ise olen kodus paar korda maibocki teinud. Ja tõesti, ka Vormsi versioon on hästi õnnestunud - lihtne, kuid tõsiselt nauditav. Tugeva olekuga, magus ja linnaseline - sobib magustoiduks või õhtu lõpetuseks. Humalahulludel tasub sellest õllest kaarega mööda käia, sest humalaid te siit suurt ei leia.

Hinnang 7+