reede, 6. mai 2016

Must Lips Margaret

Sissekanne 532 - Must Lips Margaret


Pale Ale
6,5 vol / 47 IBU

Peab tunnistama, et kõik õlled, mis on Must Lips pruulikojas pruulitud, on tõesti head olnud. Nii on nende 2 esimest ametlikku pruuli (Sigmund ja EV98) kui ka kaks mustlast (Vaat Aastapäev ja Saue Merevaik) hakkama saanud suurepäraste maitseelamustega. Tänasel päikseliselt kevadpäeval proovin ära nende kolmanda ametliku pruuli - 6.5 vol tummine pale ale janukustutaja.

Õlle värvus on pigem amber ale´le omaselt punase helgiga tumeoranž. Vahutas õlu muidugi mehiselt ning roomas peaaegu klaasist välja. Aroom on kerge ja mahe - karamelliselt magus ning puuviljaselt kerge.

Maitse on kerge kehaga, magus ning üsna intensiivselt mõrkjas. Kui esmamekk on särtsakas ja puuviljane, siis edasi areneb maitse tummiselt, karamelliselt venivalt ning mesimagusalt. Lõppmekk on rohuselt mõrkjas, maasikaliselt värske ning tõesti pikalt keelt parkiv.

Mina seda lihtsaks joogiõlleks ei nimetaks - pigem selline tugevatele meestele mõeldud suveõlu. Olukorras kus on kaks pudelit ära joodud ning suurt vahet tunda ei ole - no vot siis oled kõva mees ja võid õhtul küla tantsupeol veel mitu Margareti käevangu võtta.

PS! mingisugune lendlev ollus on pudelipõhjas (ei ole ainult tavapärane pärm) ning see sõitis mööda pudelisisu ringi, kui liigutada. Mingi tehnoloogiline apsakas vist ja mingi humalapuru sisse jäänud. Sellest oleks viisakas lahti saada tulevikus!

Hinnang 7