pühapäev, 4. oktoober 2015

St Feuillien Brune

Sissekanne 387 - St Feuillien Brune  

Le Roeulx, Belgia
Abbey Dubbel
8,5 vol

St Feuillien pruulikoda Belgias on üsna huvitava ajalooga - asutatud 1873 ning suure enamuse sellest on see juhitud ühe ja sama Friart perekonna poolt. Kuulsamad joogid on neil tripel (mida nimetatakse maailma üheks parimaks tripeliks) ning täna minu laual olev abbey dubbel.

Matsakast belgiapärasest pudelist voolab välja punase helgiga pruun ja kristallselge jook. Vahukiht on superpüsiv ja kreemine ning hapukas, särtsakas - puuviljakoogi ning koduse õunaveini segu.

Maitse algus on magus ja vürtsikas - keele otsas suriseb täidlane virsik koos kerge pipraga. Kuid siis lööb suure pauguga ukse lahti intensiivne ja tugev karamellilinnase põhi, mis meenutab kui üht kreemist likööri. Lõppmekk on kirjeldamiseks vast isegi liiga kirju - no silme ette tekib pilt, kus mungad seal kloostris seda õlut pruulivad - tihke, karge ja veidike niiske õhk, pika tööpäeva järel on värelemas leivane magusus ning soojendav alkohol - ja kõik need maitsed on tasakaalus.

Suurepärane jook - oma tugeva magusa ja karamellise oleku tõttu on see õlu sobilik magustoiduks ning väikeste lonksudega mekkimiseks.

Hinnang 9