teisipäev, 29. september 2015

Munga Metsjeesuse Lunastus

Sissekanne 386 - Munga Metsjeesuse Lunastus


Belgian Strong Pale Ale
8,9 vol

Munga Pruulikoda Tartust on alati üllatanud eriti huvitavate projektidega - mõnikord suudavad nad humalaga sündsuse piire ületada, teinekord vürtsikate elamustega heldinult klaasi vaatama. Seekord on minu lauale jõudnud Belgian Strong Ale, mil nimeks Metsjeesuse Lunastus - no vaatame, kas Munga pruulmeistrid saavad omad patud lunastatud sellega.

Õlle värvus on selge ja kuldne - vahukiht, ohooo, vot see on üks ilus vahukiht. Tihke, kreemjas, säravvalge ning püsiv. Eesti Meistrivõistlustel saaksite sellise vahuga kindlasti parima vahuvuntsi tiitli.

Vau, mis aroom siit klaasist tuleb - üliintensiivne tsitrus, mis on muutunud lausa tõrvaselt vängeks. C-vitamiini koguse saab siit kohe kindlasti kätte - see on ülim värskus.

Esmamekk on värske, vürtsikalt särtsakas ja uhh, kui tsitruseline. See greibine kuiv mõrkjus on domineeriv kuni lõpuni. Täitsa kreisi, kuidas siin valgele veinile omased hapukad, värsked ja surisevad noodid mängivad. Munga poisid - see nüüd küll tavaline õlu ei ole - veini-õlle hübriid vast.

See õlu on omamoodi ka segu sour õllest ning ühest farm-alest. Jah, ma tunnen siin mitmeid tuttavaid nüansse Pihtla koduõllest. Selline sõnnikune ja heinatolmune (ja ainult heas mõttes), samas omamoodi mahe ning magusakas. Ja kodust õunamahla meenutab ka.

Super töö! Misiganes kui patused, te mungad olite - teie patud on igal juhul lunastatud. Palun tehke midagi sellist veel. See on üks erilisemaid kodus pruulitud õllesid, mida olen proovinud.

Hinnang 9