laupäev, 10. oktoober 2015

Põhjala Cellar Series - Mutant Disco TQ

Sissekanne 391 - Põhjala Cellar Series - Mutant Disco TQ


Tequila Barrel Aged White Ipa
7,5 vol

Hmm, väga põnev õllestiil - valge ipa, mis on seisnud kuid tekiila vaatides. Eks paar õlut ja tekiila pitsi panevad diskol kõige suvalisemalgi mutandil jala tatsuma. Eelmisel aastal tuli Põhjala ka Mutant Disco tavalise versiooniga välja ning tol korral oli tegemist igati nauditava joogiga.

Õlle värvus on kergelt hägune ja kuldne, valge vahukiht vajus kiiresti kirmeks. Heh, naljakas - ongi tekiilat aroomis tunda, lisaks mandariinide magusus ning särtsakus ja männine vaigusus. Väga super aroom!

Esimene lonks paneb puusad rütmikalt tööle ning tuleb mõmisedes tõdeda - päris hea. Mandline ja martipanine magusus keerutavad keeleotsal, samas päris karmilt lööb välja greibine ja männine mõrkjus - uhh, see on domineeriv siin ikka täiega. Ja tõesti, täiesti tekiilale omane kuiv agaavine järelmekk jääb suhu pikaks ajaks.

Suurepärane, kuid samas täiesti segane õlu - meeled on kuidagi hämmingus, et mis asi see nüüd on. See on üliintensiivse maitsega värskendav, kuid samas joovastav õlu. HOIATUS õllekaugetele inimestele - Saku lurri pealt ei tohiks sellise õlle peale tulla - tuleks mõned rahulikumad õlled enne seda teha.

Hinnang 8