esmaspäev, 5. oktoober 2015

Brouwerij der Trappisten van Westmalle

Sissekanne 390 - Brouwerij der Trappisten van Westmalle 


Abbey Tripel
Belgia
9,5 vol

Westmalle näol on tegemist haruldase esindajaga 11st pruulikojast maailmas, kel on ametlik luba trappist õllestiili pruulida (nn Authentic Trappist Beer). Westmalle kloostri pruulikoda on tegus olnud juba aastast 1836. Tänasel päeval on neil sortimendis 3 õlut - Extra, Dubbel ja Tripel. Kirjutasin Westmalle kloostri ja ajaloo kohta ka väikese kokkuvõtte - link.

Õlu on klaasis kristallselgelt kuldne ning vahukiht on oi oi kui tihke ja säravvalge. Aroom täidab igapäevase C-vitamiini koguse - puuviljane ning vürtsikas. Klassikalisele Belgia õllele omased nüansid on siin domineerimas.

Maitse on terav ja intensiivne - oi oi, kus see õlu alles tunneb end kuningaga siin mu köögis. Vürtsikas, särtsakas ning domineeriv - kui esimest korda suudan end kokku võtta ning hinge tõmmata, siis mõistan, et tegemist ei ole just tavalise õllega. See on tõeline vürtsikas tsitrusepomm, kus tasakaalustavalt mängib kaasa linnaseline magus ja kerge põhi.

Järelmekk paneb teele ühe tulise juti läbi keha - kuid see ei ole terav alkohol - vaid pigem Westmalle munkade pehme paitus ning vanemale vennale omane julgustav noogutus - tubli poiss, lõpuks leidsid õige asja üles.

Siia pudelisse on kõik Nõmme ja Keskturu tsitruselised puuviljad pandud - suu on täis õhkavaid maitseid ning naeratus näol. See on jook teises dimensioonis - hullumeelne maitseelamus ning suurepärane trappist õlle esindaja. Sõpradele seekord ei soovitaks, vaid jooks ise kõik ära.


Hinnang 9