kolmapäev, 23. september 2015

Õllenaut Topelt Pruun

Sissekanne 381 - Õllenaut Topelt Pruun 


Double Brown Ale
7,5 vol

Kevadel valmis Õllenaudil, Vormsil ja Lehel ühisprojekt, kus valmis brown ale stiilis õlu. Nüüd on Õllenaut oma retsepti edasi lihvinud ning valminud on topeltvõimsusega šokolaadise pruun eil, mis on humaldatud ja kuivhumaldatud ameerika (Nugget) ja inglise (East Kent Golding) humalatega. Tundub põnev.

Õlle värvus on häguselt pruun, kergelt kreemine vahukiht püsib kirmena. Aroom on intensiivne - ploomine, kakaone ning alkoholine.

Raske kehaga õlles domineerib maitses tugev kakaopulber koos alkoholise mekiga. Kergeid hüpped teevad maitseelamusse puidune mõrkjus, ploomine tummine magusus ning kohvine särtsakus - suures plaanis jäävad siiski tagaplaanile. Lõpp on õllel kuivemapoolne ja ikka kakaone-pulbrine - kuidagi sassis on see maitse üldises plaanis. Õlle eri osad on kõik head, kuid üheskoos on kuidagi robustne ja segane. Õlle soojenedes lööb vast liiga vängelt välja ka alkoholi segav teravus.

Ok õlu, kuid kas võtaks ka teise pudeli? Pigem mitte - sest nii palju huvitavaid ja põnevamaid õllesid on proovimist ootamas.

Hinnang 6