pühapäev, 21. detsember 2014

Tripel Karmeliet

Sissekanne 190 - Tripel Karmeliet


Abbey Tripel
8,4 vol
Belgia

Eesti õlleturul valitseva "nagu seeni peal vihma" olukorra tulemusena ei ole ma pikka aega ühtegi välismaiset kvaliteetset rüübet suutnud ette võtta. Lihtsalt "eestlasi" on nii palju peale tulemas ning ei saa ju järge enam käest ära lasta. Kuid sellises muhedas kohas nagu Hetk sai ära proovitud üks erakordne Belgia õlu.

Tripel Karmeliet - Ratebeeri hinnangul lausa 99 punkti väärt õlu - kutsus proovima. Ilus kuldne värvus, lumivalge vahukiht on mehine ning püsis asjalikult pikalt. Aroomis domineerib tsitruseline ning õunaselt happeline kompleksne mekk, millele annab oma nüansi linnaste magusus. Karboniseeritus natuke vängelt tugev - esimese lonksu rikkus mu jaoks ära, kuid hiljem, kui õlu rahunes, tuli kõik vajalik superolemus välja.

Esimene lonks - ossajummel kui mõnus, magus ja puuviljane. Maitsenüansid mängivad vallatult ning neid erinevaid palgeid tuleb välja üllatuslikult palju. Lõppu lööb väheke vürtsikust, mis jätab pikalt suhu maitse magususest ja puuviljasusest. 8,4 kanguse õlle kohta väga kergelt joodav.

Seega julgen soovitada kõikidele kvaliteetsete õllede sõpradele :)

Hinnang 9