teisipäev, 12. mai 2015

Õllenaut Rattur

Sissekanne 314 - Õllenaut Rattur 


India Pale Ale
5,9 vol
Rattur on koostööprojekt Õllenaudi ja Biker.ee vahel - alles eelmisel nädalavahetusel avasid motomehed hooaja Pärnus ning selleks puhuks sai ka selline õlu pruulitud. Mina küll mootorrattaga ei sõida, kuid see-eest jalgrattaga ning antud eksperimendi korras proovin ära, kas sobib see rüübe ka kondiauru najal edasi liikuvatele ratturitele.

Õllevärvus helekuldne-hägune, vahukiht valge, kuid see kadus kirmeks sama kähku, kui üks Ducati 500CC silmapiirilt. Aroom on värske ja mahlane - meenutab Amarillo humalat.

Maitse on hapukas-kerge, vaigune-mõrkjas koos omapärase magusa lõpuga - kuid mitte lääge, vaid kergelt karamelline, kuid siiski IPAle kohaselt kuiv ja janukustutav.

Kujutan ette küll - oled päev läbi 30-kraadises kuumas, higised mustad nahkriided seljas, ees on habemepahmakas ning kiilaspäisuse peitmiseks ka peas rätik (noh nagu need ratturid, marjulised ja lüpsjad ikka seda rätikut pähe panevad) - ja siis kui oled oma ratta ära parkinud, mõne luku oma kostüümist avanud ning võtad kätte jääkülma Ratturi õlle - kas elu saab paremaks sellest hetkest muutuda?

Kerge suvine joogiõlu - natuke magusam, kui tavapärased janukustutajad IPAd, kuid siiski nauditav. Ja eksperiment tõestas, et sobib tarbimiseks ka jalgratturitele.

Hinnang 7