reede, 15. mai 2015

Muddis IPA

Sissekanne 316 - Muddis IPA


IPA
6.5 vol
Pruulitud Lehes

Moe Õllevabrik Muddis on välja tulnud enda kolmanda ametliku pruuliga - seekord siis IPAga. Õlle silt on küll minumeelest üks maailma igavamaid - tundub, nagu oleks keegi Wordis mingi asja kokku käkerdanud ning trükki saatnud :)

Õllepudelit liigutades on näha, et õlles liigub u sentimeetri paksune pärmikiht - ja kui isegi väga õrnalt pudelit liigutada, siis see kiht läks kohe õlles liikvele. Eesti käsitööõlledel pole enne nii võimsalt seda näinud.

Õlle värvus on kuldoranž, kergelt kreemikas vahukiht on tihke ja püsiv. Aroom on nõrk - õrnalt puuviljane ja linnaseliselt magus - aroomi järgi küll siit IPAt ei kahtlusta.

Maitse on mõrkjas - lausa greipfruudi-vängelt mõrkjas ja see on täiesti tasakaalust väljas. Lõpp on väga kuiv, rohune ja minu maitsemeelte jaoks harjumatult nurgeline ja mõrkjas. Kahjuks ei ole nauditav rüübe, sest lisaks sellele übermõrkjusele on keha vesine.

Kokkuvõtvalt üsna mittemidagiütlev ja välja arendamata retseptiga õlu! Ja see, et mingid tükid hulbivad õlles - see on ikka eemaletõukavalt halb vaadata!

Hinnang 4