esmaspäev, 19. jaanuar 2015

Õllenaut Metsik

Sissekanne 202 - Õllenaut Metsik


Estonian Ale
6.5 vol

Õllenaut on hakkama saanud päris metsiku saavutusega - täielikult Eesti toorainest pruulitud käsitööõllega - Eesti vesi, siinmail kasvatatud ja toodetud linnas ning metsik humal ja kalmus. See annab kokku ühe vägeva koosluse - Õllenaut Metsik.

Valge sõrmepaksune vahukirme kadus võluväel - värvus õunamahlaselt kuldne.

Aroom on väga põnev - magus, lausa vanilline, samas leiab nina kuskil läbi lillede ka natuke ananassi mekki koos karamelliga. Vau, see on parajalt metsik kombinatsioon ninale.

Esmasmekk on linnaseliselt magus, sinna juurde viskab õuna hapukust. Nonii, nüüd kui esimene metsik elamus on üle elatud, järgneb juba päris vängelt rohune mõrkjus. Nagu oleks kuhugi Pääsküla rabasse ära eksinud (no nii loll ei saa tegelikult olla) ning suures näljas kõiki neid rohelisi-vängeid taimi sööma hakanud. Vot nii intensiivne on see mekk - mis tavalise õllesõbra võib kohe ära ehmatada ja tagasi Originaali jooma viia.

Vaatan ja katsetan seda õlut suures plaanis, natuke väiksemas plaanis, natuke kainena ja mitte nii kainena - ning üsna häguse hindamise tulemus: liiga vänge on see asi. Lõppmeki medikamentide ja mõrkjuse intensiivsuse tõttu seda õlut üle klaasi ei tarbiks.

Kuid uus ja põnev õlu on oma väga eriliste nüanssidega maitsmist väärt! Kindlasti avardab "silmaringi", st maitseringi.

Ääremärkus: peab siiski tunnistama, et autor on ise matkates kord Pääsküla rabas ära eksinud (sügis 2014).

Hinnang 6