pühapäev, 21. detsember 2014

Vormsi - Manna La Roosa Tohuvabohu

Sissekanne 191 - Vormsi - Manna La Roosa Tohuvabohu


"Manna" Laager
5,4 vol
Vormsi toodang

Reede õhtul astusin läbi põnevast kohast nimega Manna la Roosa. Ja mitte ma ei läinud nendele külla kuulsa mohhiito või selle imeliku tomatimöksi-kokteili pärast. Nimelt on see koht koostööd teinud Vormsi Pruulikojaga ning valminud spetsiaalselt neile pruulitud õllepartii. Ilmselgelt olin sellepärast kohal ja hinnanguid jagamas.

Eelnevalt pean mainima, et koha miljöö on tõesti erakordne - maja ajalugu on peadpööritavalt kirju. Apteek, sünnitusmaja ja isegi Oskar Luts kirjutas osa Kevadest antud hoones. Ja teenindajad olid ka toredad - mida veel ühelt õhtult soovida.

Antud õllest siis ka: helekollane värvus, väike vahukiht kadus kähku. Aroom on linnaseliselt magus - kahjuks antud klaasis ei saanud aroomi just põhjalikult hinnata.

Esmamekk taaskord linnaste magusus - võiks öelda, et lausa mesiselt magus. Vägagi meenutab üht mulle Siberist toodud vaskse õlle mesisust, siidisust. Väga kerge keskmaitse, mis kiiresti lahtub suus õrna mõrkjuse ja mandariinide magususega.

Tore oli, et teenindaja kiitis antud õlut siiralt ja tõesti hindas käsitööõlut. Kiitused!

Kõrvalmärkusena ja naljaviluks - reede õhtul lõbusas tujus ning peale mitut õlut paistis neiu sildil igati kobe. Tänasel hommikul aga lööb reaalsus pahviks. Jumal tänatud, et see seiklus piirdus vaid ühe õhtu, 10 minuti ja ühe klaasi õllega. Sellise tädi kõrval küll ei sooviks ärgata :)

Hinnang 7