reede, 19. detsember 2014

Vormsi Hele Eripruul

Sissekanne 188 - Vormsi Hele Eripruul

Light lager
5,4 vol

Käes on reede - vallatule õhtule vastavalt on Vorm seljas ning pittu minek. Olgu õues küll pime ja vihmane, kuid hinges on Hele, päikseline ja Eriline tunne.

Vormsi Hele Eripruul on külmkapis seisnud pikka aega. Kuidagi kadus talviste mooside, hapukurkide ja piima vahele ära. Kuid kauaseisnud, kaunikene ning täna, 19. detsembril on kätte jõudnud see hetk!

Kuldkollane kerge värvus, väike valge vahumüts kadus klaasis kähku. Aroomis hapukaspuuviljane mekk, mis seguneb õunamahlase magususega.

Esimene maitsepool on kargelt kerge ja magus, keskmaitses mõrkjas linnaseline ning lõppu jääb laagrile üllatavalt sisukas elamus - humalate mõrkjus ning linnaste magusus. Ja see maitse kestab pikalt.

Ma ei ole suur laagerõlle fänn, kuid peab tunnistama, et minu silmis, st minu maitsemeelte arvamusel on see üks parimaid Eesti laagerõllesid. Vormsi üllatas taas ning juba suure huvi ja ärevusega võtan lähipäevil ette Vormsi Tammise õlle.

Mulle tundub, et Pruulmeister Arkadi on ikka päris osav - lisaks laulule ja pillimängule tuleb selle kõrvalt ka pruulimine ülihästi välja. Öeldakse, et kui inimene teeb asja hingega, siis on ka tulemus vääriline.

Hinnnang 7