teisipäev, 31. juuli 2018

Nurmenuku pruulikoja õlled

Sissekanne 992-995 Nurmenuku pruulikoja õlled


Eelmisel nädalavahetusel osalesin Tipikate Rattamatkaklubi matkal, kus tugevate grupis sõitsin kokku 450km. Ilm oli metsikult palav ja higi jooksis non-stop ka öösel. Õnneks oli meil saateauto, kus müüdi külma õlut vahepeatustes. Ja suur rõõm oli avastada, et Nurmenuku pruulikoda oli oma toodanguga väljas. Ilmselgelt selle kuuma ja väsimusega mul energiat ei olnud, et hinnangut kirjutada - pigem kustutasin lihtsalt janu ja puhkasin. Samas oli meeldejääv ja seetõttu ajalootarbeks need pildid siia lisan.

Nurmenuku Tipika Hele


Stiili ega kangust ei ole sildil märgitud. Ainuke info et tegeist on Nurmenuku pruulikojaga ja tipikate rattamatkaks tehtud õllega. Antud jook sai siis peale 10h sõitu võetud suitsusaunas. Elu on ilus

Aroom linnaseline ja magus, lihtsamapoolne.

Maitse hapukaslinnaseline, kerge ja mõrkjalt janukustutav. Lihtne joogiõlu, mis sobib ideaalselt peale 30 kraadist suvepäeva. Kui õlleentusiastina hinnata, siis on ta massõlle ja käsitöölle maitsemaailma vahepeal.

Hinnang 7-


Nurmenuku Tipika IPA


Stiili ja kangust ei ole taaskord. Hinnangut ei jõudnud kirjutada. Tegemist oli keskmise kehaga, lihtsamapoolne IPA, kus andis tunda kerge karamelline!?! ja kuuse-heinane mõrkjus.

Hinnang 6+


Nurmenuku Eesti Vabariik 100


4.8 vol

Tegemist oli lihtsa heleda joogiõllega. Millegi erilisega silma ei paistnud - linnaseline magus põhi koos kerge humalamõrkjusega. Lihtne ja janukustutav.

Hinnang 6


Nurmenuku Märzen Ale


4,0 vol.

Linnaseliselt magus ja saiaröstise mekiga. Karamelline, vaskne ja mahedalt mõrkjas. Lõppmekk on küll magus, kuid siiski kuiv.

Hinnang 6