laupäev, 21. aprill 2018

Nuustaku Blond

Sissekanne 926 - Nuustaku Blond


5,0 vol
Kölch
Pruulitud Käblikus

Tere tulemast Nuustaku pruulikoda Eesti õllemaastikule - äge üle korgi silt äratas poeriiulil tähelepanu ning loomulikult tuleb uue tegija uus õlu ära proovida.

Õlle värvus on kergelt hägune ja oranžikas (stiilipuhas kölch peaks kõvasti klaarim ja kollasem olema), valge vahukiht üritas üle klaasiääre joosta. Aroom on hapukas-linnaseline ja mahe.

Maitse on õllel kerge olemisega, linnaseline, magus ja janukustutav. Mõnusalt magus ja mahlane mekk asendub linnaselise tummisusega ja lõppmekk muutub nätskelt mõrkjamaks, mis samas siiski on puuviljaselt vürtsikas ja põnev. Karbonisatsioon on natukene liiga tugev - õlu vahutab suuremulliliselt suus. Kui ma Kölnis stiilipuhast Kölchi jõin, siis oli ka tugev karbonisatsioon, aga see mull õlles oli palju peenem ja püsivam.

Suvine janukustutamise õlu - oled Nuustakul just lõpetanud pika jooksuotsa ja siis selline pudel on ideaalne! Igatahes ootame Nuustakult uusi põnevaid saksapäraseid õllestiile, mida Eesti pruulikojad pole väga palju teinud - no näiteks Munich Helles, Helles Bock, Vienna Lager, Kellerbier, stiilipuhas Saksa nisukas jne. Tööpõld on lai! Edu!

Hinnang 7