teisipäev, 27. märts 2018

Põhjala / To Øl Graff Gadient

Sissekanne 913 - Põhjala / To Øl Graff Gadient


Rye and Apple Gose
5,8 vol

Misasi on Graff? Selgituseks siis niipalju, et Graff on õlle ja siidri hübriid ning Põhjala pruulis To Øl'i BRUS-baari tippkokaga "õlusiidri". Meskimisel on kasutatud naturaalset isevalmistatud õunasiidrit ning pruulimisel Eesti õunamahla; maitsestamiseks on kasutatud mett ja kolme erinevat sorti tüümiani. Meskis oli ka märkimisväärne kogus rukkilinnaseid ning eksperimentaalõlle stiilisuunitlus on gose suunas, lisades pruuli koriandriseemneid ja Himaalaja soola, mis sobib hästi joogi märgatavalt hapu ja õunase põhimaitsega. Uhh, kus on alles õlle kirjeldus, MEGA noh.

Ohoo, kui äge aroom - ahjuõunane, samuti on tunda tüümiani ja meresoola. Õlle välimus on siidrine - superklaar oranžikas värvus ning sahinal kaduv vahukiht.

Maitse on kerge kehaga, koduse õunaveiniselt maalähedane, hapukas-soolane, tsitruseliselt magus ja värskendav, samas tüümianine mahe olek. Lõppmekk on hapukas-kuiv ja janukustutav.

Superäge jook - siider ja õlu oma parimas vormis. Mulle väga meeldib see naturaalse siidri rustikaalne ja maalähedane mekk!

Hinnang 9