reede, 29. detsember 2017

Lehe Mea Culpa

Sissekanne 889 - Lehe Mea Culpa


12.0 vol
BA Quadrupel

Juhei - lõpuks võttis keegi Eesti pruulikodadest quadrupeli tegemise ette - ja Lehe pani selle veel burboonivaati seisma. Ohsaaa, võimas ja ma tõesti loodan, et ka teised pruulikojad julgemalt Belgia asju tegema hakkavad. Igatahes kiidusõnad Lehele juba ette.

Õlle värvus on häguselt pruun ning kreemine vahukiht vajus kiiresti kirmeks. Aroom on pähkline, karamelliselt hapukas ja pärmiselt vürtsikas.

Maitse on sellise kange õlle kohta uskumatult kerge - karamelline, õunahapukas, puiduselt tummine ja domineeriv. Lõppmekk on alkoholiselt kare, Belgia pärmile omaselt vürtsikas ning kõrbenud karamelline.

Klassikalisest quadrupelist ootaksin ma natukene siidisema maitsebuketiga jooki, mis oleks magustoidu eest. Antud juhul on jook väga tugeva puiduse nüansi juurde saanud ja see oleks nagu kogu keha ära söönud. Ja see omakorda intensiivistas karamelliseid nüansse, samamoodi nagu hapukaid nüansse ei ole tasakaalustamas tihkem ja magusam keha.

Suures plaanis võib antud joogiga rahul olla - ikkagi esimene katsetus! Aga ilma vaadilaagerduseta tahaks seda proovida - sest joogis on kõik ägedad nüansid olemas, hetkel lihtsalt kuidagi tasakaalust väljas.


Hinnang 7