teisipäev, 24. oktoober 2017

Uba ja Humal Vana Tallinn BA / Pühaste Dekadents

Sissekanne 865 - Uba ja Humal Vana Tallinn BA / Pühaste Dekadents


Imperial Stout
15.0 vol

Pühaste Dekadents on täiesti legendaarne õlu Eesti õllemaastikul ning üks parimaid Imperial Stoute. Uba ja Humala õllepoe eestvedajad on aga asja ühe sammu võrra veel edasi viinud ning panid Pühaste Dekadentsi 6 kuuks Vana Tallinna vaati seisma. Tulemus on lausa hirmuäratavalt kange, u 15 vol tökatmust jook.

Vau, milline aroom - Belgia šokolaadikreemine, magus, kergelt mõrkjas, samas nii venivalt magus ja kakaone. Kergelt tungib ninna särtsakas alkoholisoe. Õlle värvus on süsimust ning tumepruun tihke vahukiht vajub kangele õllele omaselt kirmeks.

Maitse on raske kehaga, ülisiidine ja megašokolaadine. Kergelt hapukas maitsealgus asendub väga kähku šokolaadikreemise tihke magususega. Aga samas nii kange õlle kohta on see magusus rafineeritud ning hoomatav. Põnevalt annab märku vaniljene kreemine olek, rosinane hapukus, ploomide tume tummisus ning kohvine värske mekk. Peale paari lonksu intensiivistub erinevate ürtide kombinatsioon koos kaneelise vürtsikusega- kas tõesti Vana Tallinna vaadi põnev nüanss on just see? Pikalt jääb keelele  rummine ja vaniljene magus mekk. Alkoholisoe on tugevalt tuntav, aga samas see sobib selle ürdise olekuga hästi.

Täiesti kreisi jook - geniaalsele Dekadentsile on väga põnevad nüansid juurde keeratud. Vana Tallinna vaat on küll üks põnev asi. Hea töö!

Hinnang 9+