reede, 27. oktoober 2017

Lehe Ainult Jänestele

Sissekanne 867 - Lehe Ainult Jänestele


Carrot Cake Ale
6,0 vol

Peab nentima, et Lehe jänkudeõlu on mu elu esimene porgandiõlu - lätlaste Malduguns tegi hiljuti kartuliõlle. See õllemaailm on ikka kirju.

Hmm, milline õlleklaasitüüp küll porgandi eilile võiks sobida? Raske otsusega võtsin kapist Westmalle trappist klaasi.

Õlle värvus on kergelt punaka helgiga oranž. Aroom on kõrvitsapirukalt meenuvaid vürtse, samas ka porgandiliselt magus ning Sillamäe Vaskselt metalne, samas koorevenislikult siidine.

Maitse on keskmise kehaga, mahlane, magus ja maitsekas - ja tee mis tahad, ongi porgandi maitse õlles. Õnneks see meeldivam osa porgandimaitsest. Maitsest leiab põnevaid magusaid nüansse - kerge vaniljene mekk, koorekommine, barbarissine. Lõppmekk on mõnusalt hapukas-mõrkjas ja keelele jääb pikalt see vürtsikas-porgandinine ja isegi pähkline nüanss.

No mis küll kosta ühe porgandiõlle peale? Tõesti on porgandimaitsega õlu ja sellise julguse eest tuleb kiita. Minu arvates on see väga põnev jook. Lisapunkt hindele sellise asja tegemise eest!

Ma näeksin antud õllest natukene tummisemat versiooni sobimas ka jõululaua juurde - timmiksin kangust natukene juurde ja seda vürtsikust kübekene. Vot siis oleks awesome jõuluõlu!

Hinnang 8