laupäev, 11. veebruar 2017

Kalamaja Kaunas

Sissekanne 747 - Kalamaja Kaunas 


Tšilli/suitsuporter
7,2 vol
Pruulitud Tankeris

Kalamaja pruulmeistrid on tegusad olnud ning valminud on tšilline ja suitsune porter, mil nimeks Kalamaja Kaunas. Minu arvates oli see tšilliõlu neil vaid aja küsimus, kuna mõlemad pruulmeistrid on tihtilugu pruulipäeval Telliskivi Rimi tšillipipra leti tühjaks ostnud. Üks nende üks kreisimaid tsilliõllesid, mida proovida olen saanud, oli Chillit Bang ja no see bang oli nii võimas, et  kogu järgneva päeva veel muid maitseid ei tundnud. Võimas!

Kaunas on tume ja kastanipruun jook, millel beežikas vahukiht. Aroom on suitsune, kakaoselt siidine ja piimašokolaadiselt magus. Kergelt annaks end tunda kui suitsutatud tšilline vürtsikas olek.

Maitse on keskmise kehaga, siidine, šokolaadine ning meeldivalt kuiv ja röstine. Ja siis on väga mõnus linnaseline magusus ja tundub et see ongi kõik. Ohoo, selline võimas tšillilaks siit tuleb, et tuleb lausa meelde kossumäng, kus Kaunase Žalgiris pühkis Tallinna Kalevi kossutiimiga nagu kaltsuga põrandat. Mitte miski ei suuda Kaunast peatada ning see on domineeriv. Samas soojendavalt vürtsikas ja kuiv.

Väga põnev jook ning tšillisõpradele on see kindlasti mokkamööda. 7.2 vol on väga hästi tasakaalus tugevate maitsetega.

Hinnang 8