reede, 2. september 2016

Abbazia Tre Fontane Tripel Birra Trappista Italiana

Sissekanne 641 - Abbazia Tre Fontane Tripel Birra Trappista Italiana


Abbey Tripel
8,5 vol
Itaalia

2015. aasta lõpupoole sai Tre Fontane nimeline pruulikoda Itaalias endale Trappist õlletootja märgi ning sellega on neid pruulikodasid maailmas juba koguni 11. Täna siis proovin antud Itaalia pruulikoja tripelit ning tegemist on 2015. aasta augustikuu pruuliga (st laagerdunud on see täpselt 1 aasta). Huvitav, et ühele abbey tripelile on säilivusajaks pandud ainult 9 kuud!!!

Õlle värvus on häguselt kuldne ning valge vahukiht on kreemjalt valge. Aroom on tavapärasest trappist tripelist sama kaugel, kui on Belgia Itaaliast - mis krdi kummeli-eukalüpti kompott see nüüd on? Arusaamatu jõuluõlu, mitte tripel.

Maitse ei erine kahjuks aroomist - esmamekk on raske olemisega, vänge, vürtsikas ja liiliaseebine. Edasine mekk on aniisikommine, lilleline ning karamelliselt vürtsikas. Lõppmekk on kuivemapoolsem ja kuidagi kummalise olekuga belglane.

Naljakas jook - kahju, et sellise alla keskmise tasemega jook on saanud suursuguse trappist nimetuse endale. Absoluutselt mitte millegagi see jook ei üllata - ainult jahmatab, et miks selliseid lisandeid õllesse panna?

Hinnang 5