teisipäev, 30. august 2016

Põhjala / Norway Brewing Co. Cellar Series - Batch Zero Cognac BA

Sissekanne 637 - Põhjala / Norway Brewing Co. Cellar Series - Batch Zero Cognac BA


Amber Ale
13,0 vol

Aastake tagasi valmis Põhjalal koostööpruul Norway Brewinguga (mis oli antud pruulikoja esimene õlu ever) ning Batch Zero oli tookord igati nauditav jook. Nüüd nad panid selle õlle konjakivaati ning maitsestasid Cascaraga.

Õllepudeli avanemine oli üsna ebameeldiv, sest antud joogi vahakael on täiesti untsu läinud. Mure ja väga rabedalt pisikesteks tükkideks pudenev, sh väiksed tükke kukkus ka õlle sisse.

Õlle värvus häguselt punane/pruun, kreemine vahukiht vajus kirmeks kiiresti. Aroomis on tunda tõesti konjaki vürtsikat mekki, lisaks vaniljeselt kreemine ja magus olek, mis seguneb mustade ploomide tummise olekuga. Soojenedes lisandub tugev alkoholimekk koos hapukate õuntega.

Esmamekk on raske olemisega, viinamarjaselt hapukas ning tugevalt vürtsikas. Edasine mekk läheb aga likööriselt magusaks, vängelt nurgeliseks ning konjakit meenutavaks. Tumedate ploomide piiritus, mis seguneb puiduse mõrkjuse ning kuiva konjakimaitsega.

13-kraadise õlle kohta on tegemist kehalt väga lahja isendiga - ma ei saa öelda, et vesise olekuga - kuid tundub nii.  Maitsenüansid on kuivemapoolsed, alkoholised ja puidune mõrkjus on vänge. Lihtne kokkuvõte - maitseelamus ei ole siin eriti tasakaalus ning esialgne vaadilaagerduseta versioon oli parem.


Hinnang 5+