neljapäev, 30. juuni 2016

Õllekõrs Brown Ale

Sissekanne 569 - Õllekõrs Brown Ale


Brown Ale
5,0 vol

Vaatamata faktile, et Viru Õlle väikepruulide projekt Õllekõrs oli oma esimeste katsetustega lihtsalt kohutav (vt siit), siis tubli visadusega nad siiski jätkavad seda. Ega ma muidu ei oleks seda ostnud, aga seekord tegid nad brown ale ja see on üks mu lemmikstiilidest.

Õlle värvus on klaarselgelt kastanipruun ning kergelt kreemine vahukiht on matsakas ja püsiv. Aroom - mnjah ikka samasse kehva auku kukutud. Linnaseliselt magus, kuid samas kuidagi sassis ja isegi soolane/hapukas lurr tundub siin olevat.

Esmamekk on magusamapoolne ja karamelline - kuid mis siis toimub. Maitse läheb õunaselt hapuks ning mingi jube vänge ja keemiline ja kõrbenud karamelli maitse lööb välja. Uhh, seda küll enam juua ei soovi. Lõppmekk on pehmem, kuid siiski halb.

Nujah, Õllekõrs on enda keskmist taset hoidnud - ise küll enam ühtegi pudelit ei kavatse nende toodangut osta. Kuidas on võimalik nii halba õlut teha? Selleks peab ju ka oskust olema ning julgelt võib väita, et antud juhul on Viru Õlle pruulmeistrid parimate hulgas Eestis!

Hinnang 4