laupäev, 19. märts 2016

Valge Pruulikoda Naiste Õlu

Sissekanne 506-507 - Valge Pruulikoda Naiste Õlled


Valge Pruulikoda on minu andmetel Eesti üks esimesi ametlikke nn mikropruulikodasid - peagi saame proovida neilt ka juba esimesi pruule. Mis teeb ühest õlletegijast mikropruulikoja? Puhtfüüsiliselt nende tootmismaht, sest õlle tegemine käib 50L Braumeistriga. Kui mujal maailmas on tihtilugu olukordi, kus pruulikoda põhinebki BM 50L tootmisseadmel, siis Eestis ei ole antud skeemi veel keegi läbi surunud. See paberimajandus on siinmail lihtsalt niivõrd keeruline ja ülepingutatud. Kuid Valge Pruulikoda on seda takistusterada läbimas ning lähedal ametlikele pruulidele. Edu igatahes sel teel.

PS! Teine sarnane ametlik mikropruulikoda on Mõtsaline, kes pidavat 90L süsteemiga pruulima.

Täna proovime ära nende maisiõlle kaks eri versiooni - sama retseptiga tehti laagri ning ale versioon.

Naiste Ale

Maisiõlu
3,8 vol

Mõlemal õllel on sarnane värvus - selge ning helekuldne. Kui natukenegi erinevusi otsida, siis laagriversioon tundub kergelt hägusem. Valged vahukihid vajusid mõlemal kiiresti kirmeks.

Aroom on väga malbe - kergelt linnaseline ja magusamapoolne ning tsitruseliselt mõrkjas. Maitse on väga kerge kehaga, värskendav ning mahlane. Maisiõllele omaselt on üleüldine maitse kergelt magus ning üleüldiselt leebe olekuga. Lõppmekk on sidrunikooreselt kuiv ja mõrkjas. Väga kerge olemisega joogiõlu - peale sauna koos naistega jooks kindlasti veel paar pudelit. Laagriga võrreldes on tegemist palju maitsekama ning toekama õllega.

Hinnang 7


Naiste Laager

Maisiõlu
4,2 vol

Aroom on antud õllel väga malbelt linnaseline - magus-hapukas, kuid samas kreemiselt pehme. Maitse on kerge kehaga hapukas-magus - üsna vähe on siin maitses kirjeldada, sest maisi ülesanne ongi ju õlle olekut kergemaks teha ning linnaselist raskust vähendada. Ja seda enam, et seda üritab ka laagri stiil teha. Lõppmekk on pea olematult mõrkjas ning kergelt magusakas - õlle maitset pole peaaegu tundagi. Peaks naistele sobima siis küll


Hinnang 5