neljapäev, 25. veebruar 2016

Tanker Armaada - Cascade

Sissekanne 482 - Tanker Armaada - Cascade


Single Hop IPA
6,2 vol
Eesti Käsitööõlu

Tanker on üles rivistanud ühehumala IPA-de Armaada. Humalakahurid on täidetud klassikaliste ja parimate humalalaengutega, et pakkuda puhtaid, intensiivseid ja eristuvaid humalaelamusi. Pihtas ja põhjas! Täistabamuseks on vaja vaid ühte humalat.

Tanker on esmakordselt Eestis alustamas ühe humala IPAde seeriat - hea võimalus õllesõpradel rohkem tundma õppida erinevate humalate omadusi. Läti on sarnast seeriat ajamas Maldugunsi pruulikoda (Zaļā Bise) ja see on tavaliselt olnud lihtsalt suurepärane.

Esimesteks humalateks antud rivis valisid Tankeri mehed Cascade ja Mosaici ning kuuldavasti pidavat iga kuu 2 uut sorti välja tulema.

Täna hindame Armaada Cascade´i - antud humal on teadatuntud kui lillelise, tsitruselise ja greipfruudise aroomiga. Kasutatakse tihti ameerika stiilis ülehumaldatud õllede juures.

Õlle värvus on oranžikalt kuldne, valge vahukiht püsiv. Aroomis on tunda tõesti tsitruselist mahlakust ning murust mõrkjust.

Maitse on õllel tugev - esmamekk on intensiivne, mahlane ning magusakas. Edasi areneb maitse sidruniliselt värskendavalt ning samas muruselt mõrkjalt. Lõppmekk on greipfruudiselt mõrkjas-kuiv ning see kestab pikalt.

Suurepärase maitsetasakaaluga värskendav IPA - ja huvitav on asjaolu, et esmamekk on küll magusamapoolne ja mahlane, kuid see-eest lõppmekk on kerge olemise kuiv ja mõrkjas. Väga hea joogiõlu - sobib nii janu kustutamiseks kui ka toidu kõrvale.

Hinnang 8