pühapäev, 7. veebruar 2016

Omnipollo Noa Pecan Mud Cake

Sissekanne 474 - Omnipollo Noa Pecan Mud Cake


Imperial Stout
11,0 vol
Rootsi
Pruulitud Dugges Ale & Porterbryggeris
Ratebeer 100 punkti!

Omnipollo on üks täiesti segane ja hullumeelne pruulikoda Rootsist - nende õlled on ülikvaliteetselt ülevõlli keeratud. Tundub, nagu Reinheitsgebot ehk nn Saksa puhta õlle seadus oleks Omnipollo jaoks sama tähtsusetu ja olematu, kui sõnavabadus Venemaal. Tihtilugu on nende õlled tavapärasest joodavast kraamist ikka väga kaugel ning just seetõttu nad ongi erilised.

Noa Pecan Mud Cake õlle kirjeldus ütleb - When I was 12 I dreamed of becoming a pastry chef. Call this a creative outlet. 

Omapärane silt pudelil on kaugelt silma paistev - naeratav nägu ei jäta ühtegi õllesõpra külmaks.

Õlle värvus on süsimust ning šokolaadiselt pruunikas vahukiht on tihke ja püsiv. Aroom - misasi see nüüd siin klaasis on? Täiesti vau hetk on mul hetkel - tundub, et peale seda sõõmu enam ühtegi mõistlikku mõtet ma kirja ei suuda panna. Kuidas on võimalik ühe õlle aroom nii šokolaadiseks, siidiseks ja pähkliseks muuta. Lisaks veel vanillimagusus, iirise venivus ning kakaone pehmus. MÜSTIKA - parim ja kõige erilisem aroom, mida kunagi ühel õllel proovinud olen.

Maitse - tihke, veniv ja siidine. Suus sulaks nagu üks pähkli-šokolaadi kook - selle koogi konsistents ühtegi jooki ei meenuta. Üliraske olekuga veniv kaloripomm on see - magusamapoolne tume šokolaad koos kerge mõrkjusega, vaniljeküpsised, pähklikreem ning soolakas vürtsikus. Õlle soojenedes lööb välja veel terve trobikonna maitseid - hullumeelne maitsetekompott.

Täielik digestiiv oma parimas vormis - suurepäraselt siidine ja šokolaadine.

See klaasitäis on vaid šokohoolikutele - üks vingemaid maitseelamusi üldse!


Hinnang 10+