esmaspäev, 18. jaanuar 2016

Malduguns Zaļā Bise (Cascade)

Sissekanne 455 - Malduguns Zaļā Bise (Cascade)


IPA
Läti käsitööõlu
6,3 vol

Maldugunsi single hop IPA seeria jätkub Cascadega - olin antud õlles lausa nii kindel juba enne välja tulekut, et tellisin oma sünnipäevale terve kasti antud jooki. Sõbrad kiitsid taevani ning õnneks suutsin enne peo lõppu ühe pudeli ära peita - ning nüüd umbes kuu aega hiljem leidsin selle kapinurgast :)

Zaļā Bise seeria on eelnevalt Maldugunsil välja tulnud suurepäraselt - vt siit.

Tsitruseline ja värske aroom, lisaks ka kergelt särtsakat männivaiku. Valge vahukiht on püsiv ja matsakas, õlle värvus klaarselge ja kuldne.

Keskmise kehaga mahlane tsitrusepomm - magus, puuviljane ning vaiguselt mõrkjas. Kuid siis viskab sisse mingi naljaka maitse - nagu kaua hangunud Jaanipäeva šašlõkk. Õnneks see siiski ei ole domineeriv ning maitseelamust tugevalt ei riku. Lõppmekk on vaigune ja pikalt keelt parkiv - kuid samas siiski värskendavalt mahlane.

Mulle meeldib ja jooks vabatahtlikult teisegi ning kolmandagi pudeli. Punkti võrra võtan hinde alla just selle imeliku, kuid samas kerge maitsenüansi tõttu.

Ning täna tuli suurepärane uudis - Biiru hakkab Maldugunsi õllesid ka Eestisse importima. Mina jooksen küll tormi nende õllede peale.

Hinnang 8