teisipäev, 1. detsember 2015

Holy Roller Artisan Ales Yipikaye APA

Sissekanne 431 - Holy Roller Artisan Ales Yipikaye APA


4,7 vol
APA

Meie õllemaastikule on saabunud uus ja väga keerulise nimega mustlaspruulikoda. Oma esimese õlle valmistasid nad Lehes ning põnev on fakt, et Holy Rolleri taga on Sori Brewingu peapruulmeister. Ja kuna ta oma õlle nüüd Lehes tegi, siis võib eeldada, et Soril on vesi ahjus. Arvan, et kaks ärimeest üksi küll nüüd suures ja uhkes pruulikojas midagi mõistlikku ette ei võta. Loodetavasti leiavad nad peagi endale asjalikud pruulijad.

Kuid nüüd siiski uue õlle juurde - disain ja olemus on noortepärane tänavakunst (esialgu võib vaadata, et sildil olev piraat väljutab hoogsalt seda õlut. Lähemal uurimisel siiski ikka joob seda vist). Õlle värvus on kristallselgelt kuldne (nii on tihti Lehe õlledega ja ses osas meenutab tihti Saku toodangut), valge vahukiht kadus hetkega täiesti olematuks. Aroom on värskelt mahlane - aprikoos, männine mõrkjus, melon ja selline kommiselt magus kah.

Maitse on õllel mahlane, kuusevõrsele omaselt hapukas ja mõrkjas. Lõppmekk on marjaselt magus, kuiv ja mõrkjas. Humalaid on siia sisse ikka heldelt pandud.

Väga kerge olemise humalajook - minu kriteeriumite järgi on see juba täiesti IPA (session IPA). Üldine olek on aga siiski igavavõitu ning vesine - jah, on kerge, janukustutav ja mõrkjas ning suuremale osale inimestele sellest piisab. Janukustutamise pärast aga ma käsitööõllesid ei joo - sooviks ikka ka maitseelamust saada. Antud õllest on miski puudu - ootaks natukene rohkem linnaselist tugevust. Midagi otseselt nagu viga ei ole sel õllel - kuid see on LIIGA LIHTNE!

Hinnang 6