esmaspäev, 16. november 2015

Matuška Apollo Galaxy

Sissekanne 419 - Matuška Apollo Galaxy


Tšehhi käsitööõlu
American Pale Ale
5,5 vol

Pivovar Matuška on üks minu lemmikpruulikodasid - olin aasta alguses komandeeringus Prahas ning kohalikud õllegurmaanid soovitasid just seda tegijat. Tol korral proovisin kahte antud tootja õlut ning tõesti olid meeldejäävad (IPA Matuška Zlatá Raketa ja Matuška Weizenbock 16°).

Seekord Tšehhi ise reisima ei pidanud - õnnestus antud jook endale soetatud õlleoksjonilt siitsamast Tallinnast. Matuška Apollo Galaxy nimeline jook on Ratebeeris lausa 98-punkti vääriline.

Õllel on ilus kuldne värvus, säravvalge ja püsiv vahukiht ning tõsiselt mahlane, tsitruseline ning männiselt mõrkjas aroom. Vau, see on lihtsalt täiuslik ühe õlle puhul.

Maitse on aroomile igati loogiliselt sarnane - esmamekk on kerge kehaga männivaigune, edasi tulevad vähekene puuviljasemad ja värskemad maitsed ning lõppmekk on kuivemapoolne ning greipfruudiselt mõrkjas.

Suurepärase maitsetasakaaluga jook - kerge kehaga ning parajalt mõrkjas-kuiva lõpuga. Tegemist on tõesti ameerika stiilis pale alega. Inglismaal joodaks seda õlut muidugi IPA või topeltIPA stiili alt - Tšehhi pruulmeistrid ei ole humalate lisamisega just kadedad olnud.

Igatahes kui Prahasse satute, siis tasub kindlasti Matuška õllesid proovida. Väga toreda omanikuga, soodsate hindadega ning suurepärase valikuga craft beer pood Prahas on Base Camp - kindlasti soovitan. Vt asukohta siit.

Hinnang 9