kolmapäev, 11. november 2015

Lükati American Brown Ale

Sissekanne 414 - Lükati American Brown Ale


Brown Ale
6,3 vol
Pruulitud Genikas

Lükati pruulikoda on valmis saanud oma kolmanda ametliku õllega - kui esimese Opia nimelise õlle tegid nad Tankeris, siis ülejäänud kaks on valminud Genikas (Imperial Black IPA ja American Brown Ale).

Pudel avanes üsna agressiivse susinaga ning Genika pruulidele omaselt hakkas õlu lausa klaasiäärest üle ajama. Õlle värvus on häguselt pruunikas ning beežikas vahukiht lõpuks sõrmepaksune. Aroom on esialgu hapukas ja pärmine, soojenedes alkoholisem ja kergelt puuviljane. Taustal intensiivistub ka kuidagi mullane ja ebameeldiv heinaaroom.

Esmamekk on magus ja piimašokolaadine, tugevalt annab märku röstitud linnaste hapukus ja mõrkjus. Lõppmekiks jääb suhu ikka Genika räige ja vastik olek - pärmine, kergelt alkoholine ning plastikune. Õlle karboniseeritus on täiesti off-balance - esialgu liiga tugev ning pärast on õlu täiesti flat. Eks see karboniseerituse asi on ka üks Genika pruulide põhivigadest ning eri mustlaspruulikojad saavad kõik omal nahal seda tunda. Targemad õpivad sellest ja tavaliselt leiavad uue ja kvaliteetsema pruulikoha. Sama soovin ka Lükatile!

Ahjaa, silt on ka pudelile viltu peale pandud :)

Hinnang 5