esmaspäev, 26. oktoober 2015

Muhu Täitsamees

Sissekanne 398 - Muhu Täitsamees


Batch 15004
English Pale Ale
5,0 vol

Õlle kirjeldus: Täitsamees pole sita pialt riisutud mees. Täitsamees saab hakkama kõigega, mida elu toob. Ta on nagu kirbe, tugevalt humalase maitsega kadakane hele õlu.

No sissejuhatus on võimas - hetkeks mõtlen, et kas ise ikka olen nii kõva mees, et seda õlut avada. Pudel avanes õnneks üsna tavalise susinaga ning keskpärase julguse kokku võtnud mandrimees saab nüüd ka maitsta.

Valge vahukiht on võimas, kuid kadus suhteliselt kiiresti kiiresti. Aroom on hapukas ja kadakane - omamoodi nõukaaegse haigla lõhna ning karamellikommi kombinatsioon lisab soojenedes veel nüansse.

Uhhuuu, tekib küsimus, et mitu kadakat pidi pruulmeister Muhu saarel maha võtma, et mina saaksin seda õlut nautida. Tegemist on kadakamahlaga - magus-kirbe, kergelt õlijas ning halvaaselt magus. Muhu mehed on segased, et sellist õlut teevad - vot see on esmamulje. Kuid see tundub kõige õigem jook, kui astud saunalavalt alla ning puhkad kadakate vahel - oi kus nüüd alles sauna tahaks.

Üsna segane jook oma heas tähenduses - müstiliselt täidlane maitse on saavutatud antud madala alkoholisisalduse juures. Kui kontrolli alla saada ka õlle karboniseeritus, siis oleks tegemist ühe ekstravagantse joogiga, mida pakuks sõpradelegi. Järelmekis domineeriv hapukus on omane pigem kodupruulile, kui kommertsile - kui sellest kuidagi lahti saaks, oleks super.

Hinnang 7