teisipäev, 22. september 2015

Lehe Sügis

Sissekanne 379 - Lehe Sügis


Rauchbier
5,5 vol

Täna lõppes suvi ning selle puhul on Lehe Pruulikoda välja tulnud Sügise nimelise rauchbieriga. See tundub olevat järg nende Suvi ja Kevad õlledele. Ma tõesti loodan, et sügis toob natukene värskendust ja üllatuslikku naudingut - sest kui pehmelt öelda, siis Kevad ja Suvi olid ikka üsna halvad õlled Lehe poolt.

Klassikaline rauchbier võiks olla linnaste ja suitsuse aroomi balansseeritud tasakaal, väga selge õlle maitse on keskmise kehaga magus-suitsune ning linnaseline.

Lehe pudelikene avanes rahuliku susinaga, kargelt selge merevaik, valge vahukiht kadus kähku. Aroom on õllel kui üks sügavkülmast võetud suitsuvorst - no ei ole just mu lemmiklõhn.

Maitse - esmalt küll magus, oi oi kui magus, samas Lehele omaselt ikka vesine lurr. On tunne, kui näriks üht lääget suitsujuustu - on jah suitsune, kui mitte kahjuks soolane, vaid magus ja karamelline. Selline combo ei tööta ju.

Kui nüüd mõelda klassikalise rauchbieri peale - siis linnaste magususe ja suitsulise tasakaalust on asi kaugel. Antud õlles mõlemad maitsed üritavad domineerida - ja see ajab ka joogi manustaja natuke sassi.

Peab nentima, et sügis just suure maitseelamusega ei alanud.

Aus tagasiside teadlikult tarbijalt - hea Lehe Pruulikoda, kuna teie viimasest üheksast õllest kaheksa ei ole just erilist maitseelamust pakkunud, siis palun võtke nüüd hoog maha ning mõelge ka oma klientide ning Eesti käsitööõllede maine kujundamise peale. Optimeerimistehnika õlle tootmisel ei tule kasuks.

Hinnang 5