teisipäev, 11. august 2015

Käbliku Pruulikoda Absurd

Sissekanne 355 - Käbliku Pruulikoda Absurd


IPA
6,7 vol / 72 IBU
Pruulitud Tankeris

Väga raske, kuid samas ka ülikerge on hetkel olla käsitööõllede sõber Eestis. Inimesed, kes naudivad maitseid ja testivad suvaliselt uusi õllesid - vot neil on lihtne elu. Valikut on ning samuti ka väga erinevaid maitseelamusi. Aga minul, sportlikul ja igati aktiivsel noormehel on elu päris raske - kuna olen siiamaani pea kõik ametlikud Eesti käsitööõlled ära proovinud, siis nüüd on käes täielik hullumaja - iga nädal tuleb midagi uut ning nüüd on ka Käbliku Pruulikoda oma ametliku õllega välja tulnud. Uhhh, kuumal suvepäeval on mul 11km jooksutrenn tehtud ning nüüd võib endale ühe kangemapoolse IPA küll lubada (esmaspäeval).

Õlle värvus on hägune ja oranž, valge vahukiht oli võimas, kuid kadus kähku kirmeks. Aroom, vot aroom vajab kohe uut lauset - siin on absurdses koguses männi-kuuse vaiku koos linnaselise/karamellise magususega.

Maitse on tihke ja elamusterohke - siin on tõesti absurdses koguses humalaid kasutatud. Maitsemeeled muutuvad iga lonksuga, sest ilmselge humalamürgitus on siit saadud. Esmamekk on mõrkjas-mahlane ning värskendav - nagu näriks männioksa. Edasi on maitse magusam, karamellisem ning rosinate kaetud aprikoosikeeks tuleb silme ette (ma ei usu, et keegi oleks kunagi sellist kooki vast teinud). Järelmekk on rohune ning greipfruudiselt mõrkjas.

Tegemist on IPA maailmas üsna tihke ja õlija kehaga värskendava joogiga. Maitseelamus ei piirne siin vaid metsikute humalate mägedega - vaid siin on ka tugev linnaselise keha ning suurepärase maitsetasakaaluga värske jook.

Tere tulemast Käbliku vuntsidele - see oli igati korralik sisenemine põnevasse õllemaailma!

Hinnang 8