teisipäev, 30. juuni 2015

Põhjala Taara Avita!

Sissekanne 336 - Põhjala Taara Avita!


Rum Barrel Aged Stout
10,8 vol

Põhjala pruulikoda töötas enne jaanipäeva küll täistuuridel - kolme nädalaga, uhh kuue õllega välja tulla pole üldse paha. Ja neist veel 4 on suurepärased maitseelamused ja parajad tökatid - mulle igati igati meeltmööda (Batch Zero, Taara Avita, Valge Öö ja Pime Öö PX).

Võtan nüüd ette Põhjala nägemuse stoudist (jajah, 10,8 vol nüüd lihtlabane stout küll ei ole) - rummivaatides laagerdunud Taara Avita! Õlle värvus on kirsipunase helgiga süsimust. Vahukiht pruunikas ja püsiv - aroom, mmmm, vot see on juba omaette lauset väärt aroom. Nina on igasugu täidlasi nüansse ääreni täis - rummised noodid, tumedad kirsid, vaniljekreemi magusus ja puidune robustsus - geniaalne!

Maitse on väga tihke ja õlija kehaga - vürtsikas ja mõrkjas. Edasi on pead tõstmas tugev alkoholi (või siis rummi) maitse koos röstise olekuga siidine šokolaad ja veelkord rummine hapukus-vürtsikus. Järelmaitse on alkoholisoe ja vürtsikas.

See on suurepärane mekkimisõlu - see jook muudab iga tossikese võimsaks muinasvägilaseks, kes sõjahüüdega "Taara Avita" vaenlasi hirmutab. Soe soovitus - manusta seda õlut koos sõbraga. Sest see on liigagi lihtsalt joodav ja uhh, paneb kohe laulma ja jalad muusikarütmis kaasa tatsuma.

See on järjekordne Põhjala õlu, mis läheb ka minu nn väärisõllede kollektsiooni ja siis paari aasta pärast vaatame, mis sellest õllest saanud on.

Hinnang 9