esmaspäev, 18. mai 2015

Tanker Sauna Session

Sissekanne 319 - Tanker Sauna Session 


Estonian Ale
4,6 vol

Tanker on nüüd hoo sisse saanud oma uue pruulikojaga ning värskeid ja põnevaid pruule tuleb iganädalaselt. Käsitööõlle fanaatiku tuju teeb see heaks, sest eelmine pruul oli suurepärane (Reloaded Session IPA), siis on ka sel korral ootused kõrgel.

Minu puhul on Tanker tabanud naelapea pihta - ülekõige meeldib mulle saun ning samuti ka olen ülekeskmine käsitööõllede fänn. Ning nüüd on nad valmis saanud Sauna Session õlle - rüübe, mille pruulimiseks on ehtsaid kasevihtasid kasutatud, põnev!

Tankeri õllesiltide disain on alati kihvt olnud, nii ka seekord. Jätkavad oma huvitavat stiili, seekord siis naised saunalaval leili võtmas - no iga Eesti mehe hinge teeb selline vaatepilt küll soojaks.

Õllevärvus kuldne-hägune, valge vahukiht on küll sõrmepaksune, kuid kadus kähku kirmeks, Aroom - hahaaa, mis te mehed teete nalja? Oletegi ühe ehtsa kaseviha siia õllesse suutnud panna - kohe manan silme ette mõnusa puuküttega sauna kuskil mere ääres ja tuju ongi hea. Kuid tõesti, aroomis on tugev puidune-kasene aroom, kergelt juurde ka magusamapoolset lillelist lõhna.

Õlle maitse on esiti kui lahja leil - magus ja leebe, kuid edasi läheb asi veidi kuumemalt. Välja lööb kasevihtade nüansid, vürtsikas ja puuviljane. Järelmekk on kerge kehaga, kuid samas kauakestev - siin on kuiva kasemõrkjust ning linnaselist magusust. Samas on tõesti kerge kehaga ja sauna jaoks sobilikult mõnusalt joodav. Seejuures on mulle meeltmööda, et õlu on karboniseeritud mõistlikult, pigem tagasihoidlikult - sest saunas ikka läheb päris mitu pudelit ning liigne gaas nüüd just meeldiv saunas ei ole :)

Väga põnev saunamärjuke Tankerilt ning selle õllega on nad küll lava kuumaks kütnud - jook eristub tugevalt siinmail pakutavatest ning kindlasti soovitan ka enda tuttavatele. Minu neiu proovis ning talle väga meeldis - ja tegemist on inimesega, kes on üsna kriitiline õllede ja sauna suhtes. Seega kiidusõnad pruulmeistritele ning uhage leili sama hooga juurde - me võtame kõik vastu!

Hinnang 9