reede, 24. aprill 2015

Õllevõlur Magus Jutt

Sissekanne 280 - Õllevõlur Magus Jutt


Nisuõlu
5,5 vol, IBU6, EBC12

Käes on reede õhtu ning harju-keskmiselt võetuna räägitakse Magusat Juttu Tallinna linna peal just kõige rohkem antud õhtul. Seetõttu avasin ka Õllevõluri tuttuue nisuka ning avasin nädalavahetuse!

Pudelit avades käis korralik vurts-pauk-ja-kõmm - juba mõtteis haarasin puhastuslapi järele, et laud ja köök päästa. Kuid see oli siiski petukas - üsna tsiviliseeritult pidas see õlu end üleval. Va sindrinahk ikka küll :)

Vahukiht säravvalge, kuid kadus kähku, õlle värvus erkkuldne ning aroom on magus-sidruniline koos kerge vürtsika hapukusega.

Hmm, maitse on kui üks pikemat aega seisnud sibulaõunamahl (ja mitte halvas mõttes) - ta ei ole küll magus, kuid väga omapärase olemisega mekk. Maitsesse annavad oma panuse veel vürtsikas hapukus koos tsitruselise vurtsuga. Lõpp on õllel väga kerge ja kiire minemisega (ju on vaja pittu jõuda). Minu isikliku maitsemeele alusel on Õllevõluri eelnevate pruulidega edasiminek kvaliteedis olnud korralik - üks asi, mis minu arvates on tõesti kaks sammu edasi teinud - on järelmekk (eelnevatel õlledel oli pigem vesine olemine).

Antud õlu on siis väga karge ja kerge suveõlu - rasvase šašlõki ja Rakvere viinerite kõrvale ideaalne joogiõlu. Isegi peale sauna võiks paar klaasikest võtta ja ka parima sõbraga jagada.

Hinnang 7