esmaspäev, 16. veebruar 2015

A le Coq Tartu Maratoni meeõlu

Sissekanne 213 - A le Coq Tartu Maratoni meeõlu

Porter
6,5 vol

Kuum õlu tundub soojas toas küll kaunis rõve jook, kuid see omandab hoopis teise ilmingu, kui oled mitu tundi väljas külmas viibinud ja värskest õhust joovastuses – vägagi sobiv jook.

Nagu aru saate, on ses loos rääkimas valdavalt emotsioonid. Aga see on mulle lubatud - sest pole palju õllegurmaane, kes ühe õlle nimel on valmis 63 km suusatama.

A le Coq Tartu Maratoni meeõlu on eksklusiivne märjuke, mida pakutakse vaid Tartu Maratoni lõpetajatele. Olles 4 tundi rasket tööd teinud, siis on see kuum jook müstiliselt rahuldustpakkuv.

Õllest endast rääkides - keha oli mul peale finišit säästurežiimil ning maitsemeeled olid suures osas välja lülitunud. Õlu oli soe, oi oi kui mõnus soe. Tuline jutt läks alla, korralik alkoholimekk ning mesimagus paitus veel lõpetuses kurgule. See oli lausa nii hea, et võtsin teise topsi veel.

Kui kellelgi nüüd tekkis ka jube isu, kuid suusatada ei viitsi, siis siit spikker: Tartu Maratoni meeõlle tegemiseks kasutatakse 4500 pudelit ehk 225 kasti porterit, 23 kilo mett ja lisaks natuke ka sidrunimahla.

Hinnang 10 - ja seda taaskord puhtalt emotsioonile rõhudes. Selline suurepärane õhkkond annab õllenautlemisele hoopis teise dimensiooni :)


Aitäh Tartu Maratoni korraldusmeeskonnale - oli tore päev ning olen järgmine aasta taaskord stardis.