reede, 14. august 2015

Pühaste Madame Butterfly

Sissekanne 359 - Pühaste Madame Butterfly


Amber Ale
5,6 vol / 35 IBU
Pruulitud Lehes

Selline tunne on, et Pühaste tegutseb kõikides Eesti pruulikodades - alustasid nad ju Põhjalas, seejärel Raasikul, Tankeris ja nüüd ka Lehes. Seekord on valminud Amber Ale nimega Madame Butterfly - Tallinnas asuv Butterfly Lounge võiks selle endale majajoogiks võtta - hetkel on seal ainult Saku kibedat alkoholivett müügil, seega Pühaste jook läheks kindlasti seal rahvale peale.

Õlle värvus tõesti merevaiguselt pronksine, vahukiht pigem tagasihoidlik ja püsiv. Aroom on madaamil mandariiniselt magus, kõrbenud karamelline, kuid mingi imelik ravimtaime inentsiivsus võtab kogu aroomi üle - ja selline haiglalõhn ei ole väga nauditav just.

Hmm, maitses on sama taimekene - ja see domineerib vingelt kohe. Hmm, hommikune tugev teejoomine tuleb silme ette - see on kohe nii tugev, et saaks nagu kofeiinilaksu siit õllest kätte. Tsitruseline, kergelt mõrkjas ja murune järelmekk on pikaldane.

Uhh, huvitav eksperiment - ega siin midagi valesti ei ole, aga no teist pudelit ei jooks. Minu jaoks liiga ekstreemsed maitsed ühes õlles. Alakarboniseerunud on see samuti - seetõttu need maitsed intensiivistuvad veelgi.

Hinnang 6