neljapäev, 4. juuni 2015

Voldi ViVoldi

Sissekanne 328 - Voldi ViVoldi


Session IPA
Voldi Pruulikoda
Pruulitud Raasikul
5,0 vol

Tänane õhtu möödub klassikalise muusika saatel - kogu selle kultuurielamuse juurde avan ka pudeli uuelt tegijalt meie turul- Voldi pruulikoda on Raasikul valmis saanud ühe session IPA - õlletüüp, mis üsna populaarseks saanud viimasel ajal Eestis.

Esmamulje pudelit vaadates on kahjuks negatiivne - taaskord on Raasikul valminud pudel hirmkoleda sildiga - sildi alt mullitab ja kobrutab ning on tunne, nagu oleks pudel kuskilt traktori alt läbi käinud. Lisaks on kork pudeli peal kuidagi väga poolikult - kui ma saan korgi avada oma pöidlaküünega, siis on kork sitasti peale pandud - aga mis juhtub, kui suvel võtan 3 ViVoldit ja lähen rattaga grilliõhtule - aga oi pagan, sõitsin august läbi ning 2 pudelit plahvatasid lahti?

Õlle värvus tumeoranž, valge vahukiht on püsiv, aroom on tugevalt magus-mangone. Maitse on keskmiselt mõrkjas, esialgu kergelt hapukas, kuid väga kähku on suu magusaid puuvilju täis ja see magus kestab pikalt. Lõppmekk on suus muruselt ja kuusevaiguselt kuiv-mõrkjas. Kahjuks on õlle maitses ka pärmi tunda ning häirib ka mingisugune soolakas-rasvane nüanss. Ja see ajab kogu maitseelamuse kuidagi sassi ja humalate mõrkjus tundub kohatu.

Session IPA jaoks on see õlu liiga magus ja intensiivne, samuti on ka karboniseeritud see nõks nõrgavõitu. Seega kokkuvõtteks selline keskpärane start Voldi pruulikojale - kuid tere tulemast ning loodetavasti tuleb teilt peagi juba uusi ja põnevaid pruule.

Hinnang oleks õllele umbes 6 vääriline, kuid see pudel on paganama kole - seetõttu tõmban ühe punkti veel alla.

Hinnang 5