kolmapäev, 10. juuni 2015

Lükati Opia

Sissekanne 329 - Lükati Opia


India Pale Ale
6,2 vol, IBU 100+
Pruulitud Tankeris

Taaskord uus pruulikoda meie turul  - Lükati pruulikoda Tallinnast. Oma esimese pruuli tegid nad Tankeri pruulikojas Vaidas. Lükati poisid olid oma pruulidega üle linna mehed detsembrikuus käsitööõllede festivalil - pakkusid seal nisuõlut vaarikatega ja see võttis kõikidel naistel jalad nõrgaks.

Pudel avanes väga vaikse susinaga, õlle värvus häguselt tumeoranž - aroom uhh, see vajab kohe uue lause alustamist. Aroom on ülimahlane ja magus ja seda on kaugele tunda. Natukene rohkem nina klaasi pistes hakkab häirima õrnalt metalne-väävline?!? nüanss - kuid see on tõesti õrnalt tunda ja üldist pilti ei riku.

Maitse on magus ja mõrkjas - sellega vast on kõik öeldud. Pikemalt siiski natuke ka - keelt paitavad siin teravad männiokkad, tsitruseline keskmaitse ning üle keskmise kehaga mahlane mango. Järelmekk on pikk, intensiivne, mõrkjas ja kuiv.

Lükati on tugeva lükke teinud oma ipaga - igati nauditav jook ning lükata jaksaks seda lausa mitu pudelit järjest. Pimetestil võiks isegi arvata, et tegemist on topelt-ipa-laadse tootega.

Hinnang 7