reede, 26. juuni 2015

Hampelmann Mooramaamees Peksab Setukat

Sissekanne 332 - Hampelmann Mooramaamees Peksab Setukat


Brown Ale
Pruulitud Raasiku Õlletehases
6,0 vol, IBU 33

Nonii, haaran külmkapist Hampelmanni uue õlle - stiiliks brown ale seekord. Kohe jääb taaskord silma miskit jubedat - Hampelmann, te teete Eesti kõige koledamaid ja eemaletõukavalt halbasid silte. Kuidas on võimalik, et taaskord olen suure raha selle õlle eest välja käinud, ning pakend on kui Mooramees oleks seda pudelit peksnud kõvasti. Häbi vaadata, et niimoodi mullitab!

Õlle värvus häguselt tumepruun, vahukiht kreemikalt pruun, kui mittepüsiv. Aroom on kakaone ja soojalt alkoholine (meenutab tumedat rummi). Maitse on üsna vahune ja kihisev - kui sellest kuidagi mööda olen hiilinud, siis maitses domineerivad keskmise kehaga mõrkjas-kakaone ning hapukas-piirituse-laadne mekk. Lõppmekk on taaskord hapukas-puuviljane ning kergelt kakaoselt siidine ja magus.

Kokkuvõtteks - esimene lonks oli huvitav, leida hapukaid nüansse koos kreemja kakaoga. Kuid kahjuks on õlu liiga tugeva mulliga ja kihiseb suus. Ja just see rikub kogu õlleelamuse ära - tekitab omamoodi ka vesise oleku ja teine lonks ei olnud enam nauditav. Ongi tunne, kui oleks metsavendade talus kohalikku piiritust joomas - see hapukas mekk on liiga domineeriv.

Olles nüüd kolme Hampelmanni õlut proovinud, siis võin väita, et Raasikul toodetud õlled on neil ikka väga keskpärased, kuid üsna räige hinnaga. Sõbrale just ei soovitaks sellist combot.

Hinnang 5


PS! Olen proovinud ka antud õlle pilootpruuli (st kodupruuli) ja siis oli hoopis teine tera. Soovitus - otsige endale veidike asjalikum pruulikoda - ärge ajage võimalikult odavat liitrihinda taga. Sellega ei sõua just eriti kaugele.