esmaspäev, 4. mai 2015

Raba Mustalt

Sissekanne 299 - Raba Mustalt


Imperial Black Pilsner
8,2 vol
Pruulitud Genikas

Raba Pruulikoda on välja tulnud enda kolmanda ametliku õllega (esimesed olid Uus Pruut Tantsima ja Santlaager)- seekord stiiliks selline omapärane olevus nagu Imperial Black Pilsner. Kas oled kunagi sellist stiili proovinud? Suure tõenäosusega mitte.

Õlle värvus tumepruun, vahukiht sõrmepaksune ja kreemikaspruun - kuid kadus kähku kirmeks. Aroom on küll nõrgavõitu - kuid see-eest põnev. Siin on mingisugune müstiline põldmarja-mustika-mustsõstra kombinatsioon koos karamellise röstlinnasega. Õlle soojenedes ka kerge pärmine lõhn.

Maitse on keskmise kehaga, siidine, marjane - lõppmekk on rohkem röstine, karamelline ning tugevalt mõrkjas. Oma suur roll siin maitseelamusel on ka päris tugev alkoholisisaldus - ja see teeb seest soojaks. Hmm, ja iga lonks mis edasi jood, seda tugevamalt lööb välja piimašokolaadine järelmekk - paras magustoidu eest.

Pagan, see on vist parim õlu, mis kunagi Genikast välja on tulnud! Hea töö Raba pruulmeistrid! Suviseks õllejoomiseks on see vast tsutikene kange ja intensiivne - kuid kevadise päeva lõpetuseks ideaalne rüübe.

Hinnang 8